Uitnodiging

Ontdek het Scharlakenbos op de landelijke Natuurwerkdag

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Vrijdag 1 november | Infobord aan Geertsemaweg, Haren | 10:00 uur

Tijdens de excursie in het Scharlakenbos treft u sporen van een rijke geschiedenis. Hoewel het bos rond 1900 is aangeplant voor de houtproductie werd het al enkele decennia later als een van de eerste provinciale natuurreservaten erkend en mocht het zich sindsdien ontwikkelen tot wat het nu is: één van de in ons land schaarse oudere bossen die betrekkelijk ongestoord zijn gebleven en daarmee van bijzondere betekenis zijn door grote soortenrijkdom, vooral vogels, maar ook vleermuizen, eekhoorns en boommarters.
Om meer kennis van de geschiedenis en het rijke leven van het bos beschikbaar te stellen zijn in het bos recent paaltjes geplaatst. Speciaal voor scholen is een route van paaltjes met gele bordjes ontwikkeld. Daarnaast is er een route met blauwe bordjes die afgestemd zijn op volwassen wandelaars met informatie over specifieke plekken en natuuraspecten. Met het scannen van de QR-code leert U in een filmpje over historie en plant en dier. De routes zijn op de telefoon te ontsluiten door een van beide de QR-c op het informatiebord bij de ingang aan de Geertsemaweg te scannen.

Op de landelijke Natuurwerkdag, vrijdag 1 november organiseert Wout Veldstra, bestuurslid van Duurzaam Haren en voormalig stadsecoloog van Groningen, een excursie door het bos. Opgave uiterlijk woensdag 30 oktober via woutveld@gmail.com onder vermelding van aantal belangstellenden.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag