Nieuws

Duurzaam Haren aanbesteding zonnedak installatie voor Zonnedak Kluswijs Haren

Werk in uitvoering

Aanbesteding van zonnedak afgerond

Het bestuur van de Opwek Coöperatie heeft in zijn vergadering van 5 maart besloten de levering en installatie van het zonnedak bestaande uit 395 panelen te gunnen aan de combinatie Installatiebedrijf Lanting BV uit Haren/Groningen en APSolar uit Hoogezand.

Het bestuur heeft zich tijdens de selectieprocedure laten leiden door o.a. de volgende criteria:

  • kwaliteit van de panelen (A-kwaliteit, opbrengst, levensduur);
  • geboden garanties (op panelen, omvormers, onderconstructie en montage);
  • kenmerken van de aanbieder (mate van specialisatie, referentieprojecten, continuïteit van het bedrijf, bedrijfscertificatie en betalingsvoorwaarden);
  • afstand tot ons project (onderhoudsgemak, stimuleren lokale bedrijvigheid);
  • prijs (aanneemsom gerelateerd aan het ontwerp van de installatie en de geboden zekerheden).

In de totaalvergelijking scoorde Lanting/APSolar uiteindelijk het best vanwege de geboden garanties (15 jaar all-in garantie, d.w.z. geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en gratis materiaalvervanging), de betalingsvoorwaarden en de fysieke nabijheid, waarvan de coöperatie in de opstartfase al duidelijk profijt heeft gehad.

Werk in uitvoering

Het bestuur heeft via Lanting BV netbeheerder Enexis laten weten dat het de uitgebrachte offerte voor het aansluiten van het zonnedak op het hoofdnet accepteert. Enexis heeft laten weten vanaf dat moment circa 24 weken nodig te hebben voor de aansluiting op het hoofdnet. Deze actie bepaalt tevens wanneer het zonnedak in bedrijf kan worden genomen. Bij gelijkblijvende omstandigheden mag de feestelijke start van onze ‘centrale’ in de loop van september worden verwacht.

Logo Opwek Coöperatie

Om verwarring tussen de ‘overkoepelende’ Coöperatie  Duurzame Regio Haren u.a. met Opwek Coöperatie Duurzaam Haren 9751 u.a. te voorkomen heeft het bestuur van de opwek coöperatie gekozen voor een eigen onderscheidend logo: een zonnig beeldmerk met een prominente stroomaansluiting.

Lees de nieuwsbrief