Voedselbos Glimmen

Een initiatief van Marlies en Madeleine Duran
Voedselbos Glimmen

Voedselbos Glimmen voor duurzame voedselproductie en inspiratie

Duurzame voedselproductie en inspiratie: Voedselbos te Glimmen

Verscholen achter een lange oprijlaan grenzend aan de Drentse Aa ligt in de Gemeente Haren een prachtig gebied. Daar, op een voormalige boomkwekerij, is het Voedselbos te Glimmen in wording: een project van duurzame voedselproductie en inspiratie. Maar het is meer! Met het Voedselbos te Glimmen beginnen de tweelingzussen Duran een nieuwe reis: de transformatie van deze unieke plek tot een eetbaar landschap. Geïnspireerd door de permacultuur en hun ervaringen in Zweden en Australië geven zij op een unieke wijze vorm aan hun zorg voor de aarde, zorg voor de mens, waarbij ze mensen in de omgeving laten delen in de natuurlijke overvloed.

Eetbare natuur

Een voedselbos combineert het systeem van een natuurlijk bos met duurzame landbouwproductie gebaseerd op de principes van de permacultuur. De drie ethische principes van de permacultuur, zorg voor de aarde, zorg voor de mens, delen van overvloed vormen volgens de zussen de voorwaarden voor een duurzame levenswijze en zijn de basis voor de activiteiten van het Voedselbos te Glimmen. Het bos vormt een prachtig natuurlijk landschap, zorgt voor een rijke biodiversiteit en een vruchtbare aarde. Daarnaast geeft het voedselbos een overvloed aan vruchten, noten, stengels, blad en wortels. En zoals in elk natuurlijk proces gaat dat vanzelf: de kunst voor ons mensen is vooral om mee te werken met de natuur.

Inspiratie, ontwikkeling, ontmoeting

Naast de voedselproductie is het Voedselbos te Glimmen ook een plek van inspiratie, ontwikkeling en ontmoeting. Iedereen die openstaat voor de natuur als leermeester is welkom om mee te doen. Via rondleidingen, proeverijen en inspiratiemiddagen gaan we met kleine groepen samen waarnemen, oogsten en proeven van de natuurlijke overvloed. Dat kunnen organisaties zijn voor een inspirerende teammiddag, of omwonenden schoolklassen, ouderen, gezinnen, tuiniers die graag willen leren wat zij kunnen eten uit de natuur. En natuurlijk sluiten we zo’n middag af met een heerlijke soep of salade die we met elkaar hebben gemaakt.

Duran Duran tweelingzussen

Met het Voedselbos te Glimmen hebben de tweelingzussen Marlies en Madeleine Duran de moed gehad hun droom om te zetten in actie. Twee duurzame sociale ondernemers bundelen hun talenten in dit unieke familieproject. Marlies, tuin- en landschapsontwerper, heeft 3 jaar in Zweden gewoond en zich ontwikkeld in permacultuur. Madeleine, organizer en businesscoach, heeft 3 jaar in Australië gewoond en heeft zich ontwikkeld in een manier van ondernemen gebaseerd op de principes uit de natuur.

De reis is begonnen, reist u mee?

Voedselbos Glimmen

Contact

Interesse? Ontdek de mogelijkheden en neem contact op met Madeleine Duran voor onderstaand contactformulier in te vullen.

Aanhef (verplicht)
Mevr.Dhr.

Voedselbos te Glimmen is een familieproject gebaseerd op duurzaam en sociaal ondernemerschap
van de tweelingzussen Duran: Marlies Duran van Duurzaam Tuinen en Madeleine Duran van Duran&Snel Organisers