Nieuws

Voedselbos Bomenactie Glimmen

Voedselbos bomenactie

Stichting Voedselbos te Glimmen is begonnen met hun uitwerking van het plan om een ‘Voedselbos’ te ontwikkelen op een voormalige boomkwekerij. Echter, eerst zullen ze een andere plek moeten vinden voor de 3000 kwekerijbomen die nu nog op het perceel staan.

Een aantal eetbare soorten krijgen een plek in het ontwerp. Marlies Duran, heeft als tuin- en landschapsontwerper een prachtig ontwerp gemaakt voor het Voedselbos. Voor de overige bomen vinden ze graag een goede bestemming.

Grote Bomenactie

Daarom starten ze in september een grote Bomenactie om de ‘over-bomen’ een nieuwe plek te geven en zo te voorkomen dat ze in de versnipperaar terecht komen. Een derde van deze taaie bomen met karakter is geschikt voor verkoop. De resterende bomen doneren zij graag met uw hulp aan ideële projecten en natuurbestemmingen. Het eerste project is de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst die graag met onze bomen schaduw wil geven aan de dieren.

Help je mee om het voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, onze bomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld? Koop een boom of doneer online op voedselbosglimmen.nl/bomenactie.

Rondleiding

Op zaterdag 29 september 14.00 – 15.00 geven zij een rondleiding op het perceel (Meentweg Glimmen tegenover nr. 17) om het plan toe te lichten en van 15.00 – 17.00 is het mogelijk om de bomen te bekijken. Komen jullie ook? Geef je dan op via contact@voedselbosglimmen.nl. Eind september zijn ze ook nog eens jarig, een mooier cadeau dan een donatie voor een boom kun je ons niet geven!

Heel graag tot ziens,
namens Stichting Voedselbos te Glimmen

Marlies Duran,  Wout Veldstra, Madeleine Duran (06-33 763 463)