Nieuws

Duurzaam Haren ontvangst startsubsidie van gedeputeerde Nienke Homan

Gedeputeerde Nienke Homan reikt startsubsidie uit

Vliegende start Duurzaam Haren

Duurzaam Haren krijgt steun voor haar energie-initiatief in Haren. Tijdens de eerste algemene ledenvergadering op 23 januari ontving het bestuur van Coöperatie Duurzame Regio Haren een waardevolle cheque van € 6.670 van gedeputeerde Nienke Homan. De cheque is een welkome bijdrage voor de realisatie van een zonnedak op het gebouw van Kluswijs Haren.

De startsubsidie wordt ontvangen vanuit de subsidieregeling Lokale Energietransitie. De regeling is bedoeld voor lokale energie-initiatieven in de provincie Groningen. Duurzaam Haren is het 23ste energie-initiatief dat sinds de opening van deze subsidieregeling in september 2016 deze startsubsidie ontvangt.

Samen maken we Haren duurzaam

Duurzaam Haren kan hiermee van start met het eerste collectieve energieproject in de gemeente Haren: het realiseren van een zonnedak met 380 zonnepanelen op het dak van Kluswijs Haren. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden door het intekenen voor zoncertificaten. Daarmee neem je als het ware een hoeveelheid groene energie af. Lees meer: http://duurzaamharen.nl/projecten/zonnedak-kluswijs-haren/

Uitreiking startsubsidie door Nienke Homan

Tijdens de algemene ledenvergadering in het Postillion Hotel Haren-Groningen op 23 januari reikte gedeputeerde Nienke Homan de startsubsidie uit. Voorzitter Hans Wubbolts nam trots de gedekte cheque van € 6.670 in ontvangst. “Na een voorbereidingsjaar kunnen we nu concreet aan de slag en naar buiten treden met onze projecten.”

Oproep Nienke Homan: “Heb je een eigen pand, heb je een eigen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, stel hem beschikbaar voor Duurzaam Haren."

Duurzaam Haren

Duurzaam Haren is een zelfstandige Harense coöperatie voor Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en streeft naar een energie neutraal en CO2 arm Haren door duurzame energie en groene projecten te realiseren. Heb je groene ideeën of ben je geïnteresseerd, meld je aan.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van Coöperatie Duurzaam Haren? Vul onderstaande contactformulier in.

Aanhef (verplicht)
Mevr.Dhr.