Nieuws

Formido Haren start verduurzaming van Haren

Formido start verduurzaming Haren

Haren gaat verduurzamen. Formido Haren ondertekent intentieovereenkomst duurzame energieopwekking.

Formido Haren start verduurzaming van Haren. Op donderdag 1 juni ondertekenden Joke Berkhoudt en Arnold Venema namens Formido Haren de intentieovereenkomst voor duurzame energieopwekking met coöperatie Duurzaam Haren.

“Met het ondertekenen van deze overeenkomst, kunnen wij concreet aan de slag”, aldus waarnemend voorzitter Jelle Gernaat”.

Het plan is om een zonnedak te realiseren op het dak van de bouwmarkt. De inschatting is dat 400 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 108 kWp op het dak gelegd kunnen worden. Dat is goed voor 97200 kwh/jaar aan groene energie voor 40 huishouden.

Duurzaam Haren gaat nu aan de slag om voor dit project “Zonnedak Formido Haren” een plan van aanpak op te stellen. Voor realisatie zoekt Duurzaam Haren ondersteuning en wil ze haar draagvlak vergroten.

Wie wordt ons 50ste lid!

“Wie kunnen wij in het zonnetje zetten?” vraagt penningmeester Hans Wubbolts zich af. Onlangs hebben wij het 49ste lid mogen verwelkomen, die de verduurzaming van Haren een warm hart toe draagt. Samen met Formido Haren zullen wij ons 50ste lid hartelijk ontvangen.

Meld je hier aan

 

Lees meer: www.harenerweekblad.nl

Duurzaam Haren Formido Zonnepanelen