Nieuws

Zonnedak Kluswijs Haren (voorheen Formido Haren)

Energie-initiatief Zonnedak Kluswijs Haren gaat van start

Duurzaam Haren werkt samen met lokale partners aan de realisatie van een zonnedak. Wij willen samen met en voor inwoners van Haren duurzame energie produceren. Daarmee dragen wij ook in onze eigen buurt een steentje bij aan een beter leefmilieu voor nu en later.


De kengetallen

Een zonnedak met 400 panelen met een gezamelijk vermogen van 108 kWp voor 97.200 kwh/jaar opbrengst van groene energie voor 40 kleinverbruikers.

Een zonnedak is een geschikte manier om op grotere schaal gezamenlijk duurzame elektriciteit te produceren, met name voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Bovendien is een gezamenlijk systeem per deelnemer goedkoper. Met pandeigenaren Joke Berkhoudt en Arnold Venema van Formido Haren heeft Duurzaam Haren overeenstemming bereikt voor de uitwerking van dit energie-initiatief.

Het plan is om een zonnedak te realiseren op het dak van de bouwmarkt. De inschatting is dat circa 400 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 108 kWp op het dak gelegd kunnen worden. Dat is goed voor 97.200 kwh/jaar aan groene energie voor 40 kleinverbruikers (3×80, huishoudens, ondernemers, instellingen).

Maak de regio Haren duurzaam!

Lees meer over het energie-initiatief het Zonnedak Kluswijs Haren en toon je interesse.
Lees meer