Duurzaamheid initiatieven

In de gemeente Haren zijn vele organisaties en inwoners actief in het kader van Duurzaamheid. Hieronder treft u een overzicht van Harense initiatieven in het kader van de verduurzaming van de dorpen Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen. In het kader van energie besparen, energie opwekken, mobiliteit, voeding, zorg en andere initiatieven.

Elektrische deelauto in Haren?

Duurzaam Haren onderzoekt of er voldoende belangstelling is in Haren voor een elektrische deelauto. Daarvoor is contact gelegd met EasyDriving uit Midwolde. EasyDriving kenmerkt zich door... Read More

Duurzaam Glimmen

Duurzaam Haren en Duurzaam Glimmen werken samen aan de ontwikkeling van een initiatief voor Duurzame Energie. 

Vervolg initiatief Glimmen Aardgasvrij

Onlangs heeft een diverse groep Glimmenaren een vervolg gegeven aan het initiatief Glimmen Aardgasvrij. In deze vervolg bijeenkomst hebben ze samen gekeken naar de samenstelling van de beweging, naar de reden van organisatie en hebben ze korte- en lange termijn wensen vastgesteld. Een prachtig begin!

Glimmen aardgasvrij

Een verlag van de inloopavond 'Glimmen aardgasvrij' in de Groenenberg op 26 juni. Bij deze avond was Duurzaam Haren aanwezig. Samen met circa 120 andere inwoners van Glimmen is er belangstelling getoond om een bijdrage geleverd aan het plan ‘Glimmen aardgasvrij’.

Zelfoogsttuin Het Proefveld voor duurzame voeding

Zelfoogsttuin Het Proefveld is een duurzame lokale voedselvoorziening in de gemeente Haren. Het is een biologische kwekerij waar de klanten zelf hun groentegewassen kunnen oogsten. De tuin is aangelegd op een voormalige proeftuin van de biologische faculteit, tegenwoordig de Biotoop in Haren.