Duurzaamheid initiatieven

In de gemeente Haren zijn vele organisaties en inwoners actief in het kader van Duurzaamheid. Hieronder treft u een overzicht van Harense initiatieven in het kader van de verduurzaming van de dorpen Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen. In het kader van energie besparen, energie opwekken, mobiliteit, voeding, zorg en andere initiatieven.

Voortgang Polycultuur Zonnepark De Mikkelhorst

De start van het project wacht nu nog op de toewijzing van de op 19 maart 2019 aangevraagde SDE subsidie. De beslissingstermijn hiervoor is verlengd tot 17 september 2019. We zullen daarom nog enig geduld moeten betrachten.

Parkeerterrein Beatrixoord mogelijk alternatief

Na onderzoek van de draagconstructie van het dak van Kluswijs blijkt deze niet geschikt te zijn voor het dragen van zonnepanelen. Daarom is het bestuur van de opwek coöperatie op zoek gegaan naar een alternatief. De meest kansrijke locatie is het parkeerterrein van Beatrixoord.

Duurzaam Glimmen

Duurzaam Haren en Duurzaam Glimmen werken samen aan de ontwikkeling van een initiatief voor Duurzame Energie. 

Vervolg initiatief Glimmen Aardgasvrij

Onlangs heeft een diverse groep Glimmenaren een vervolg gegeven aan het initiatief Glimmen Aardgasvrij. In deze vervolg bijeenkomst hebben ze samen gekeken naar de samenstelling van de beweging, naar de reden van organisatie en hebben ze korte- en lange termijn wensen vastgesteld. Een prachtig begin!

Glimmen aardgasvrij

Een verlag van de inloopavond 'Glimmen aardgasvrij' in de Groenenberg op 26 juni. Bij deze avond was Duurzaam Haren aanwezig. Samen met circa 120 andere inwoners van Glimmen is er belangstelling getoond om een bijdrage geleverd aan het plan ‘Glimmen aardgasvrij’.