Nieuws

Voedselbos bomenactie

Bomenverkoop Voedselbos gestart

Op zaterdag 29 september was er een open dag in het Voedselbos te Glimmen. Meer dan 50 mensen kwamen één of meer bomen uitzoeken. De prijs varieert van 50 tot 150 euro, wat een koopje is voor een echte boom. Er zijn dan ook al 250 bomen gereserveerd. Die zullen vanaf half november klaar gezet worden om afgeleverd te worden.

Daarmee is er een feitelijk begin gemaakt met de ‘verbouw’ van de boomkwekerij naar een echt voedselbos. Het is nog maar een klein stapje, want er staan nog zo’n 2000 bomen die niet kunnen blijven. We willen zoveel mogelijk bomen een nieuwe toekomst geven. Bij particulieren in de tuin, in buurttuinen, natuurprojecten en landgoederen.

Help het Voedselbos te realiseren

Wilt u het voedselbos helpen realiseren, maar hebt u geen ruimte voor een boom, dan kunt u door middel van een donatie zorgen dat de bomen goed terecht komen. De Stichting Voedselbos te Glimmen heeft al diverse projecten op het oog, waar bomen met uw steun een plekje kunnen krijgen. Zo zal er een boomsingel geplaatst gaan worden rond het polycultuurpark bij de Mikkelhorst, zodat het uitzicht van de bewoners in de omgeving niet gehinderd wordt. Een mooie combinatie van projecten van Duurzaam Haren!

Meer informatie op www.voedselbosglimmen.nl

Voedselbos Bomenactie Glimmen